Menu
thumbSakret

Ministru prezidents apmeklē lielāko celtniecības maisījumu rūpnīcu Baltijā

Ceturtdien, 3.martā, Ministru prezidents Māris Kučinskis vizītes laikā Lietuvā apmeklēja Latvijas rūpnīcu “Sakret” – vienu no lielākajiem sauso būvmaisījumu ražotājiem Baltijā.

“Šis uzņēmums ļoti labi demonstrē Latvijas un Lietuvas ekonomisko attiecību briedumu un attīstības potenciālu,” pēc “Sakret” apskatīšanas pauda Ministru prezidents. Viņš atgādināja, ka Lietuva ir Latvijas lielākais tirdzniecības partneris un viens no lielākajiem investoriem, un šī uzņēmuma darbība ir vērā ņemams pienesums abu valstu ekonomikām. “Man patiess prieks par mūsu valstu ekonomikas kapacitāti un mūsu uzņēmēju lietpratību sekmīgi virzīt konkurētspējīgus projektus starptautiskajā vidē,” teica Ministru prezidents.

Māris Kučinskis Lietuvas vizītes laikā kaimiņu kolēģiem vairākkārt pauda gandarījumu par labo ekonomisko sadarbību un aicināja gan latviešus, gan lietuviešus izmantot vienam otra potenciālu vēl aktīvāk.

“Sakret” sauso celtniecības maisījumu rūpnīcu Lietuvā, kas ir lielākā Baltijas valstīs, atklāja 2008.gadā, ieguldot tās celtniecībā 10 miljonus eiro. Modernā ražotne ir viena no Latvijas lielākajām investīcijām Lietuvā. Uzņēmums ir viens no pirmajiem ražotājiem Baltijas valstīs, kas atklāja jaunu skatījumu uz būvniecībā ierastiem materiāliem, piedāvājot rūpnieciski gatavoti maisījumus.

Tāpat būtiski, ka uzņēmums iegulda resursus arī Latvijas izglītībā, sadarbojoties ar augstskolām un sniedzot studentiem gan praktiskās, gan teorētiskās zināšanas.

Back to Top
-->