Menu
thumbSakret

Būvmaisījumu ražotāja SAKRET apgrozījums pieaudzis par 10%

Būvmaisījumu ražotājs AS “Sakret Holdings” 2018.gadu noslēdzis ar apgrozījumu 21,3 milj. eiro, kas ir par 10% lielāks nekā 2017.gadā.
Lielākais pieaugums bijis Latvijas tirgū, kur apgrozījums paaugstinājies par 16%, otrs lielākais – Igaunijas tirgū, kur apgrozījuma apjoms kļuvis lielāks par 15%. Pēc neauditētajiem datiem, 2018.gadā AS “Sakret Holdings” neto peļņa bija 0,4 milj. eiro.

“Lielā mērā AS “Sakret Holdings” apgrozījuma pieaugums panākts, pateicoties tam, ka ekonomika un tai skaitā būvniecības nozare Latvijā atkal piedzīvo attīstību. Tāpat būtiska ietekme bijusi finanšu institūcijas “ALTUM” uzsāktajai mājokļu siltināšanas programmai – būvdarbi atsākās tik strauji, ka rezultātā sezonas sākumā būvnieki piedzīvoja pat atsevišķu siltumizolācijas materiālu, to skaitā minerālvates trūkumu, jo piegādātāju jaudas nepietika tās saražošanai Latvijas mājokļu vajadzībām. Īpaši priecē celtniecības nozares rādītāji – redzam, ka visā Baltijā betona un mūrjavas pieprasījums ir pieaudzis par 14%, kas liecina par vispārēju būvniecības pieaugumu. Šie pamatbūvniecības materiāli ir iekustinājuši arī turpmāko apdares materiālu patēriņu” atzīst AS “Sakret Holdings” padomes priekšsēdētājs Andris Vanags.

AS “Sakret Holdings” ar četrām rūpnīcām ir viens no vadošajiem būvmaisījumu ražotājiem Baltijā. AS “Sakret Holdings” ir saņēmis balvas Baltijas valstīs un Skandināvijā par inovatīvu materiālu ražošanu un eksporta attīstību. Uzņēmums arī veicina meistaru, mācībspēku un studentu izglītošanu, sadarbojoties ar dažādām augstskolām, to skaitā Rīgas Tehnisko universitāti un Biznesa augstskolu “Turība”.

Back to Top
-->