Menu
thumbSakret

SAKRET Holdings piesaistījis finansējumu attīstībai

Lai iegūtu finansējumu uzņēmuma turpmākai izaugsmei, ilgtermiņa kapitālieguldījumiem un esošo saistību pārfinansēšanai, būvmaisījumu ražotājs AS Sakret Holdings piesaistījis bankas finansējumu 8 miljonu eiro apmērā un emitējis obligācijas 3,8 miljonu eiro apmērā.

Darījums norisinās sadarbībā ar banku BlueOrange un uzņēmumu iegādes un apvienošanas darījumu konsultantu Oaklins M&A Baltics. BlueOrange bankas piešķirtais finansējums – 4 miljonu eiro ilgtermiņa aizdevums un apgrozāmo līdzekļu finansējums gandrīz 4 miljonu eiro apmērā – ļaus uzņēmumam pārfinansēt esošās saistības, kā arī nodrošināt apgrozāmos līdzekļus uzņēmuma izaugsmei, palielinot būvmaisījumu pārdošanas apjomus Baltijā un attīstot eksportu pārsvarā uz Skandināviju.

Apvienojumā ar bankas finansējumu, BlueOrange organizēja SAKRET nodrošināto obligāciju emisiju 3,8 miljonu eiro apmērā. Obligācijas tiks iekļautas Nasdaq Riga First North alternatīvajā tirgū 2020. gada sākumā.

«Lēmums spert soli kapitāla tirgū ir apliecinājums SAKRET briedumam. Esam nolēmuši neapstāties pie līdz šim sasniegtā un turpināt pārdomātu un vienmērīgu izaugsmi Baltijas valstu tirgos,» uzsver SAKRET padomes priekšsēdētājs Andris Vanags. SAKRET vadītājs ir pārliecināts, ka interese par obligācijām no ieguldītāju puses būs arī otrreizējā tirgū pēc to iekļaušanas Nasdaq Riga.

«SAKRET piemērs ir apliecinājums tam, ka bankai ir sekmīgi izdevies apvienot klasisku kreditēšanu un alternatīva finansējuma piesaisti, organizējot uzņēmuma obligāciju emisiju,» uzsver BlueOrange investīciju piesaistes vadītājs Edmunds Antufjevs. Tādējādi ir izdevies sekmēt jauna vietējā kapitāla ražošanas uzņēmuma nonākšanu biržā. Oaklins M&A Baltics partnere Valērija Lieģe savukārt uzsver: »Obligāciju emisija pašlaik ir uzņēmumiem arvien pieejamāks finansējuma piesaistes veids. Esošo saistību pārfinansēšana, apgrozāmo līdzekļu finansēšana, kā arī plānotā obligāciju emisija ļaus uzņēmumam izvirzīt jaunus mērķus un turpināt izaugsmi.»

Saskaņā ar Oaklins M&A Baltics novērojumiem, šobrīd vietējā kapitāla bankas aktīvi iesaistās korporatīvajā kreditēšanā, kā arī vērojama aktivitāte alternatīvo aizdevēju tirgū.

Back to Top
-->