Menu
thumbSakret

AS “Sakret Holdings” jau gadu Baltijas valstu rūpnīcās ražo ar atjaunojamo elektroenerģiju

Lielākais sauso būvmaisījumu ražotājs SIA “Sakret” šodien, 18.jūlijā, organizēja mediju pasākumu, lai, klātesot Vides Aizsardzības un reģionālās attīstības lietu ministram (VARAM) Kasparam Gerhardam,

kā arī medijiem pastāstītu par atjaunojamās enerģijas izmantošanu ikdienas ražošanas procesos jau gada garumā, kā arī iepazīstinātu ar jaunākajām būvniecības tendencēm Baltijas valstīs.

Pasākumā piedalījās arī AS “Sakret Holdings” padomes priekšsēdētājs Andris Vanags, kā arī AS “Latvenergo” Korporatīvo klientu attiecību daļas vadītājs Didzis Zālītis.

“Mēs esam pārliecināti, ka pirms gada nolemjot turpmāk savā ražošanas procesā gan Latvijā, gan Lietuvā, gan Igaunijā izvēlēties atjaunojamos energoresursus, noslēdzot līgumu ar “Latvenergo”, ieguvēji ir visi, jo, pirmkārt, domājam par vides kvalitāti un valsts nākotni, otrkārt, varam kalpot kā piemērs citiem uzņēmējiem, treškārt, gūstam arvien atzinīgākus vārdus no Skandināvu kaimiņiem par šādu saimniekošanu,” saka A.Vanags.

Ministrs Kaspars Gerhards: “Atjaunojamo energoresursu ieviešanas veicināšana Latvijā ir īpaši aktuāla ne tikai saistībā ar enerģētikas un rūpniecības politikas, bet arī klimata politikas īstenošanu. Straujā pasaules energoresursu patēriņa pieauguma prognoze un starptautiskās klimata politikas attīstība liecina, ka izšķiroša loma būs jaunu tehnoloģiju attīstībai un ieviešanai. Zaļā ekonomika un zemas emisijas tehnoloģijas būs ekonomikas nākamā izaugsmes pakāpe. Tie, kas šajā jomā būs pirmie, gūs būtiskas priekšrocības. Tādēļ esmu gandarīts, ka ir uzņēmums, kas seko līdzi videi draudzīga darba tendencēm – pozitīvie piemēri ir jāizceļ, lai arvien vairāk sociāli atbildīgu uzņēmēju spētu saskatīt ieguvumus un ieviest tos arī savā darbā.”

AS “Latvenergo” Korporatīvo klientu attiecību daļas vadītājs D.Zālītis: “Latvija ir zaļa – mūsu hidroelektrostaciju saražotā elektroenerģija ir tā, kas ļauj Latvijai ieņemt augstu vietu starp ES valstīm atjaunīgo resursu ziņā. Savukārt “Sakret” savu zaļo toņu karti ir papildinājis, izvēloties mūsu Powered by Green – produktu tiem, kuri ir atbildīgi un ilgtspējīgi. Šīs elektroenerģijas zaļums ir ne tikai sertificēts, bet arī reāli izmērāms un apliecina 100% zaļās enerģijas izmantošanu. Tas ir drošums un pārliecība, ka tā nav vienkārši pa vadiem plūstoša elektrība, bet tieši tāda, kas padara vēl vērtīgāku uzņēmumu un tā ražoto produkciju, stiprinot savu un valsts ilgtspēju.”

Pasākuma laikā AS “Sakret Holding” vadība pasniedza arī dāvanu VARAM – īpaši Latvijas simtgadei veltītu, betonā izlietu Latvijas Republikas ģerboni. Pirmais no unikāla betona maisījuma veidotais ģerbonis tika pasniegts Valsts kancelejai un turpmāk atradīsies Prezidenta pilī, savukārt otrs – Ministru Kabinetā. Maija sākumā sauso būvmaisījumu ražotājs “Sakret” pasniedza arī ģerboņus visiem Latvijas novadiem, bet visa gada garumā dāvinās to  lielajām pilsētām, Rīgas Tehniskajai universitātei, Biznesa augstskolai Turība, Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamerai, kā arī citām iestādēm, tādējādi svinot Latvijas simtgadi.

“Sakret” ģerbonis ir izliets no betona, apstrādāts ar īpašu aizsargkārtu un pirms projekta uzsākšanas saņēmis Valsts Heraldikas komisijas akceptu par tā precīzu izstrādi. Tas sver 15 kilogramus, ir 420×594 mm liels un 30 mm biezs, un veidots tā, lai varētu izvietot gan iekštelpās, gan ārpusē pie ēku fasādēm.

Pirmais AS “Sakret Holdingā” ietilpstošais uzņēmums SIA “Sakret” dibināts 2003. gadā ar ražotni Rumbulā un pašreiz Holdings ar četrām rūpnīcām ir lielākais būvmaisījumu ražotājs Baltijā. “Sakret” saņēmis balvas Baltijas valstīs un Skandināvijā par inovatīvu materiālu ražošanu, eksporta attīstību un importu aizvietojošu produktu ražošanu. Tāpat uzņēmums, sadarbojoties ar augstskolām, tostarp Rīgas Tehnisko universitāti un Biznesa augstskolu “Turība”, sniedz praktiskas un teorētiskas zināšanas studentiem.

   

 

Back to Top
-->