Menu
thumbSakret

SIA SAKRET apgrozījums Latvijas tirgū palielinājies par 25%

Latvijas lielākā sauso un lietošanai gatavo būvmateriālu ražotāja SIA “Sakret” realizētās produkcijas apjoms Latvijā šī gada pirmajos astoņos mēnešos salīdzinājumā ar šo pašu laika posmu pagājušajā gadā palielinājies

par vairāk nekā 25%, sasniedzot 6,4 miljonu Eiro apgrozījumu, kam par pamatu ir gan būvniecības sezonas intensitāte, gan sabiedrības tendence būvniecības darbiem izvēlēties efektīvākus produktus un risinājumus.

Lielākais preču noiets vērojams produktu pamatgrupām, kas paredzētas āra darbiem – betona maisījumi un būvjavas, kam tirdzniecības apjomi šogad palielinājās par aptuveni 40%. Tāpat pieprasījums audzis fasāžu siltināšanas sistēmām, kas vērtējams kā pozitīva tendence nozares pārstāvjiem savlaicīgi izvēlēties efektīvus risinājumus.

“Vērtējot šīs sezonas pieprasījumu, esam secinājuši, ka sabiedrībā ir radusies pareizā izpratne par būvmateriālu pielietojumu, efektivitāti un tās nozīmi būvniecības procesā,  jo, kā rāda pieredze, izmantojot lētus un mazāk kvalitatīvus produktus vai izvēloties kādu risinājumu nepielietot vispār, zūd gala rezultāta ilgtspēja,” saka “Sakret” komercdirektors Juris Grīnvalds: “cilvēki ir sākuši domāt tālejoši un izvēlas siltināt savus namus, tādējādi ekonomējot līdzekļus uz siltumenerģiju”.

Šogad pieprasījums pēc būvmateriāliem audzis līdzvērtīgi gan privātajās mājsaimniecībās, gan uzņēmumos un valsts sektorā. Lai nodrošinātu pasūtījumu izpildi, tika palielinātas ražošanas jaudas “Sakret” rūpnīcā Latvijā, kā arī organizēta sauso būvmateriālu piegāde no AS “Sakret Holdings” uzņēmumiem Igaunijā un Lietuvā. J.Grīnvalds atzīmē, ka “Sakret Holdings” kā 100% Latvijas uzņēmumam ļoti svarīgi ir  kvalitatīvi apgādāt esošos klientus vietējā tirgū: “pirmkārt, mums jānodrošina piegādes būvniecības darbiem Latvijā – jāpanāk, ka uzņēmēji var saņemt visu nepieciešamo, lai izpildītu plānotos projektus, un tikai pēc tam varam domāt par eksportu. Protams, eksports ir svarīgs un pie tā nemitīgi strādājam, bet nedrīkstam mesties jaunos tirgos,  aizmirstot līdzšinējo sadarbības partnerus.”

AS “Sakret Holdings” ir 100% Latvijas kapitāla uzņēmums, kas attīsta un pilnveido franšīzes priekšrocības. Pirmais “Sakret” grupas uzņēmums Baltijā tika izveidots Latvijā 2003.gadā, bet pirmā sauso un lietošanai gatavo būvmaisījumu rūpnīca savu darbu Latvijā sāka 2004. gadā. 2007. gada jūlijā savas durvis vēra Latvijas uzņēmējiem piederošā Sakret” rūpnīca Igaunijā, bet 2008. gada augustā – Lietuvā.

Back to Top
-->